Suyun Terapi Etkisi

24/03/2017

Aqua Runnıng ve Masaj

terapik etki

Dinlenme-Gevşeme; olası her tür kronik ağrıları hafifletebilmenin asında en önemli parçalarından birisi olarak Kabul edilmektedir. Ağrının kaynağının kimi zaman tam olarak bilinememesinden dolayı, kronik bir bacak ya da vücut ağrısı ile yaşamak ayrıca ekstra hayal kırıklığı ve stress demektir.

Suda koşu çalışmaları, kişiye terapisel bir sakinlik sağlarken, tüm vücudu harekete geçirir. Çalışmayan kasınız kalmaz. Suda yapılan aktivitenin kazandırdığı güç sistemi, bacaklarınızın dayanıklılığını arttırken, dengede kalabilmenize de yardımcı olur. Terapatik ılık havuz suyu (26-27C) duyusal uyarımı arttırarak, stresten kurtulmayı, yumuşama ve dinlenmiş gibi olma hissiyatını arttırır. Bu sakin ve rahat bir şekilde yapılan su içi koşma ya da yürüme hareketi ile sağlanır. Bu aşama da hem masaj olmuş gibi ayaklar rahatlar ve hem de kas, eklem yerlerindeki ağrılar diner.

Hareket etme ve spor yapmanın; endorfin salgılamanın en önemli yolu olduğu artık kanıtlanmıştır. Ancak bir acı ve rahatsızlık çekerken spor yapmanın zorluğu da kaçınılmazdır. Acı ve rahatsızlık anında bile, suda koşu ve yürüme çalışmalarını değişik hızlarda ve sürelerde yaparak, aslında ağrı çekerken karada yapamadığımız spor aktivitelerini su içinde azar azar yapabiliriz. Bunun temel nedeni hem suyun terapik etkisi ve hem de kaldırma gücüdür. Boynunuz ve başınız suyun dışında kalacak şekilde suyun içinde yaptığınız hareketlerde vücut ağırlığınızın sadece %10-15 hissedersiniz, kas ve eklemlere binen yük azalır. Yani nerdeyse %85-90 ağırlığınız ortadan kaybolur. Bu kilosuzluk suyun terapi gücü ile birleşince gerçekte karada yapamayacağınız çok zor aktiviteleri bile yapar hale gelirsiniz. Ağrılarınız zaman içinde azalır, geçer ve vücudunuz hareket eder. Hareket etmek, yemek içmek kadar önemli bir gereklilik olup, aslında ağrıların temel sebebi hareketsizliktir.

Suda koşmak, vücudunuzu harekete geçirir.

tr_TRTurkish