Benhur Oncel’s Aquarunning’e Bir Üyelik Uzaklıktasınız.

Aqua Runnıng? Suda Koşu

Aqua Runnıng

Aqua Runnıng? Suda Koşu

Başarılı Olmak İçin;

Suyu sevenler büyük düşünür derler. Kilo verirler, ulaştıkları mesafeden daha uzağa gitmeyi hedeflerler ve büyük zorlukları daha bir hevesle kucaklarlar.

İyi alışkanlıkları olan Aquacıların daha başarılı olduğunu ifade etmek istiyorum. Yani isteyen başarır.

water-aerobics

Şimdi havuzda başarılıyım ve su içinde çok iyi koşuyorum diyebilmek için, öncelikle sonuca değil; nasıl çalıştığınıza bakmalısınız. İyi form tutmanız, su içinde el, kol, bacak dengesini düzgün yapmanız, fit olmanız, kilolardan kurtulmanız, Aqua kurallarını uygulayabilmeniz, beden kompozisyonlarınızı (Yağ, kas ve Su) çok iyi oturtmuş olmanız, 25m havuzu 1 saatte ne kadar turladığınızdan inanın çok daha önemlidir.

Bu işi iyi yapmak ciddi ve kesin alışkanlıklar istemektedir. Tıpkı tüm spor dallarında olduğu gibi. İşte bunlardan birkaçı:

  1. İster Akşam, isterse sabah mutlaka suya koşun. Sporunuzu asla “bir zorunluluk olmadığı” sürece ihmal etmeyin.
  2. Hatta bunu Rutine bağlayın. Tıpkı yemek içmek saatleri gibi. Hayatınızın olmazsa olmaz bir parçası yapın.
  3. Aqua-Running, gereçlerinizi, mayo, bone, X6 giysinizi ya da kemerinizi, su ayakkabılarınızı, havlunuzu, kronometrenizi ve ekstra giysilerinizi akşamdan bir çanta içinde hazır edin ve kapıdan çıkmadan arabanın arkasına yerleştirin. Böylelikle eve gitmek zorunda kalmazsınız.
  4. Aqua Running arkadaşlığı, tıpkı diğer sporlarda olduğu gibi, kıymetli ve destekleyicidir. Aqua arkadaşlıklarınıza önem verin.
  5. Aqua Running alışmak, uygulamak ve geliştirmek için zaman verin. Bedeninizin de bu spora uyum sağlaması zaman alabilecektir. Sabırsız olmayın ama ihmal de etmeyin. Sadece istikrarlı bir şekilde çalışmalarınıza devam edin.
  6. Hocanız ne diyorsa onu uygulayın. Evde derste öğrendiklerinizi gözden geçirin. Dinlenme günlerinde çapraz ev idmanlarınız atlamayın. Düzenli olarak bu hareketleri yapmak kaslarınıza ve genel olarak da duruşunuza katkı yapacaktır.
  7. Mutlaka haftada bir kere minimum 1 saat boyunca hem tempolu, ve bir de uzun su içi koşu yapın.
  8. Aqua Running den beklentileriniz gerçekçi olmalıdır. İdmanları doğru yapmadığınız, spor dışı yeme alışkanlıklarını değiştirmediğiniz ve hatta arttırdığınız bir durumda arzu ettikleriniz gerçekleşmeyebilecektir.
  9. Günlük karbonhidrat, protein alımınıza, mineral ve vitamin ihtiyaçlarınıza dikkat edin. Daha çok sebze yiyin, un (glüten nedeniyle), şeker (insülin direnci nedeniyle), İşlenmiş Gıda (Kanserojen etki nedeniyle) içinde olan tüm ürünleri mutlak surette azaltın ya da diyetinizden kaldırın. Bunun için en iyi yol kendi yemeğinizi evde yapmanızdır.
  10. Baklagiller, kuru yemiş, sebze, 2 porsiyon meyve, sağlıklı et ve güvenilir süt ürünlerini, kara buğday ve organik pirinci ölçülü olmak kaydıyla yiyebilirsiniz.
  11. Her tür sporda olduğu bibi Aqua Running ’de de ısınma, gerdirme ve esneme, soğuma hareketlerini ihmal etmeyin.
  12. Uykunuza çok dikkat edin ve 7 saat minimum uyuyun. Sabah az da olsa mutlaka kahvaltı yapın. Az oturun (kasların küçülmemesi için)

Aqua-Fphoto