Benhur Oncel’s Aquarunning’e Bir Üyelik Uzaklıktasınız.

3.Mersin Maratonu

Yarışlar

3.Mersin Maratonu

Mersin ‘de 3. cüsü 03.12.2017 Pazar günü düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Maratonu ‘  çeşitli ülkelerden gelen yabancı katılımcılarla birlikte oldukça renkli sahnelerin yaşandığı bir yarış oldu. Bayanlarda 15km etabında ;bayanlarda 137 üst düzey sporcu bulunurken ,erkeklerde ise 640 kişi ile toplamda 777 kişi yaş ve genel klasman için mücadeleyi bırakmadılar .. Maratonda ise Erkeklerde 121 kişi yarışırken Bayanlarda ise 19 kişi yarışarak madalya için mücadele ettiler.Mersin yarışına gelen tüm sporcular (master, veteran, büyükler, gençler  ) oldukça iddialı sporculardı.

MERSİNFOTO

Bende 15 km etabında yarışarak Türk bayanlarda 1.03.46 derce ile 7. Yabancı ve Türk bayanlar genel klasmanda 10. Olarak yer aldım.

Uzun mesafe koşacak olan tüm yarışçıların merak ettiği tek şey parkur ve hava durumudur çünkü derece üzerinde oldukça etken olan iki önemli madde bütün bir yıl uğraş verdiğimiz kişisel en iyimizi etkiler. Mersin için; parkurun düz olduğunu söyeleyebilirim ama tek handikap parkurun çok dönemeçli olması, dönemeçleri kestirmeden alan yarışçı için mesafe yarış bittiğinde o mesafe kadar iken genişten alan bir yarışçı için en az 150-200m kadar parkuru uzatarak derecesini etkileyeceğini söyleyebilirim.  Bir mesafede uzman olmak için 50 kere koşmak lazım der üstad’larımız gerçekten doğru.  Mersinin havası 20C ile hepimize yazı andıran bir gün yaşattı… Böyle olunca çok sıcak olmadan, üşümeden yarışı güzel bir şekilde tamamladık. Yarışa Türkiye’nin dört bir yanından ulusal kanallarında katılması ile yarışın ciddiyeti artmış oldu..NTV  Sports TV , TRT Spor benim gördüğüm kanallar arasında idi. Yarışın start noktasına yakın bir yere protokol kurulmuştu. Mersin Valisi ve Belediye Başkanının katılımı ile Maraton saat 9:00’da start alırken, Halk Koşusu saat 09.30‘da başladı, 15km ise 09:45 de start verildi. Geçen sene Halk koşusu parkurunu 15km parkuru ile birleştirince yarışın son 4km koşanlar için eziyet olmuştu. Bu sene geçen seneye nazaran tepkileri dikkate almışlar ve halk koşusu parkurunu ayırmışlardı.  Herşey olması gereken gibiydi. Parkur ölçümü 200 m kadar uzundu, parkur ölüçümünü dikkate alıp yeniden adımlayabilirse seviniriz.  Mesafe koşusu için 200m yaklaşık 1dk daha derecenin kötü gibi görünmesine sebep oluyor. Yarış sonrası organizasyonun muz ve su ikramı iyiydi. Ödül Töreni de oldukça görkemli sahne üzerinde start noktası yanından düzenlendi. Mersin halkıda Ödül töreni heyacanına ortak oldular. Güvenlik önlemleri gayet iyiydi, 500m de bir polislerin olması dikkatimi çekti, koşarken insanın kendisini güvende hissetmesi güzel bir duygu.

Yarış‘ın finiş noktasına kadar hiçbir etkinliğin olmaması dikkatimi çeken durumlar arasında idi, Uzun mesafelerde müzik ve eğlence düzenlenmesi daha çabuk bitmesini sağlıyor. DJ yarışın başlamasından 2km ileride bizi müzikle motive etti kalan mesafeleri sessizce bitirdik. Herşey göz önüne alındığında Mersin yarışı bir önceki yıllara nazaran organizasyon olarak iyileşmeye devam ediyor, koşacak olan sporculara tavsiye ediyorum. Mersine gitmişken cezerye , kerebiç , mumbar, ciğer, kuşbaşı et yemeden dönmeyin. Ciğerci Bahattin ve Dondurmacı Halil her sene uğrak yerimiz olarak listemizde bulunmaktadır. Mersin Oteli de deniz manzaralı ve yarış parkuruna 4km mesafede olduğundan tercihimiz olmaya devam ediyor.