Benhur Oncel’s Aquarunning’e Bir Üyelik Uzaklıktasınız.

Yeme Alışkanlıklarımız

product-book-01
Beslenme

Yeme Alışkanlıklarımız

Neden Kilo alıyoruz?

Halkımız hareketsiz ve unlu gıdaları çok tüketiyorreal energy bars

Sahip Olduğumuz en büyük problem, hareketsizlik!

Halkımız maalesef çok fazla ekmek, tatlı ve unlu gıdalar tüketiyor. Özellikle gençlerimiz fast food kültürüyle yetiştiriliyor. Hamburger, pizza, tost, sandviç, cips gibi yiyeceklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor.”

Türk halkı büyük bir kısmı sağlıklı sanarak, her gün neredeyse 2-3 kilogram taze meyve yiyor, ama kuruyemişten kilo aldırır diye uzak duruyor!”

Ayrıca, çiğ yemek yerine, kavrulmuş ve tuzlanmış şekilde kuruyemiş yiyerek de büyük hata yapıyor!”

Diyet yapanlar az az, sık sık yiyerek zayıflamaya çalışıyor. Oysa sık sık yemek, sürekli ensülin hormonu salgılanmasına sebep oluyor ve farkında olmadan yağları eriten leptin hormonunun salgılanmasına engel olunuyor!”

Halkımızın yaptığı bir diğer yanlış da; sağlıklı yağlarla sağlıksız yağları aynı kefeye koymak. Vücudumuza sağlıklı yağ (doğal tereyağı, doğal sızma zeytinyağı) girmediği sürece birikmiş zararlı yağlarımızdan kurtulamayız!”

Diyet yapanlar, yalnızca kalori hesabına takılıyor. Yiyeceklerin ne protein içeriğine, ne de sağlıklı yağ içeriğine bakılıyor.

Kaynak; Canan Efendigil Karatay, Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanı.