Benhur Oncel’s Aquarunning’e Bir Üyelik Uzaklıktasınız.

Wıngs For Lıfe World Run-izmir

Wings-for-Life-World-Run_stvd_og_image
Yarışlar

Wıngs For Lıfe World Run-izmir

Wıngs for Lıfe World Run: Koşamayanlar İçin Koştum..

Her şey Moskova havaalanında aktarma beklerken ortaya çıkan basit ama ilgi çekici bir fikirle başlamış.  “Tüm dünyayı koşturmak nasıl olurdu acaba?”  Herkes, dünyanın dört bir yanında, aynı gün, aynı saatte koşsa? Devasa ölçekli bir yarış ve sona kalan tek bir koşucu. Dünya koşusu.

Böyle bir şey yapılabilir miydi?

Omurilik zedelenmelerini tedavi etme misyonuyla yola çıkan bir hayır kurumu olan ve iki sene süren bir plan aşamasından sonra hayata gözlerini açan Wings for Life World Run sensörlerle donatılmış bir Yakalama Aracı ve koşucular dan ibaret. Yakalama aracı yakaladığı her koşucuyu diskalifiye ediyor. Yakalanmadan en uzun koşan ise kazanıyor.

Bu yıl 08.05.2016 Pazar günü İzmir’de düzenlenen bu aktiviteye ben de katıldım. İzmir kalabalığı 8,000 kişi ile dünyanın 2.ci büyük katılımını oluşturuyordu. Dünya çapında ise 137,000 kayıt yapılmış ve nerdeyse bunların 90,000 yakını aynı gün koşmuştu. Hocamız Asım Çetin ve oğlu Nike Running Turkiye (NRC)’de baş hocamız Mehmet Çetin liderliğinde hızımızıda 5:00-5:20min/km gibi belirleyerek koştuk. Yarış sonucu açıklanan derecelere bakınca; 21.68km noktasında araca yakalanmışız. Bu sunuç ile Global dünya’da tüm bayanlar arasında 1,429.cu, Ülkemiz de tüm bayanlar arasında 8.ci, ve yine F25 Yaş kategorisinde ülkemizde 3.cü oldum. Çok güzel bir aktiviteydi ve seneye 30km koşmak için Asım hocam ve tüm grup arkadaşlarımızla sözleştik..

 

 

 

 

 

..