Benhur Oncel’s Aquarunning’e Bir Üyelik Uzaklıktasınız.

İzmir Gaziemir Ata’ya Saygı Koşusu

received_753072374836306
Yarışlar

İzmir Gaziemir Ata’ya Saygı Koşusu

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Ata’ya Saygı Koşusu’na12190079_579517885532229_1012767321849707238_n büyük küçük 1080 sporcu katıldı ve çok renkli ayyıldızlı görüntüler oluştu.. Ben de bu anlamlı koşuda Genel klasman ve yaş kategorisinde birinci oldum.

Gaziemir Kaymakamlığı, Gaziemir Belediyesi, İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) ve Atatürk Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen anma yarışı Gaziemir Belediyesi önünden saat 10:00 da verilen startla başladı;

İlk 1km düz olan parkur’un 2. km’sinden itibaren yaklaşık 1 km’ye yakın biraz ciddi bir yokuş vardı.. Son 2 km ise inişli çıkışlı devam etsede; parkur bence iyi seçilmiş ve azıcık da iddialıydı..O kadar da olsun di mi?. Yarış bittikten sonra ikramlarımızı alarak ödül töreni için beklemeye başladık.. Tabiki bu arada hepimizin bildiği üzere yarış sonrası soğuma jogingi kaslarımız için oldukça önemli olduğundan; ihmal etmeden 1km jog ile soğuma çalışmamızı yaptık, ardından 10 dk gibi bir esneme hareketleri ile de kaslarımızı yarın ki idmana hazırladık.

4 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayıp dereceye giren atletlere ödüllerini Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Keskin, belediye meclis üyeleri Aydın Tülü, Fatma Tınaztepe, Saime Uzun, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi Başkanı Turgay Altınışık ve Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu verdi. Erkeklerde Barış Bülbül İsmail Çakmak, Ayhan Çalışkan, Yücel Kalem, Erhan Şirin ve Basri Şorabatur, kadınlarda Benhür Öncel, Selma Akgün, Fatma Anter, Feride Terzi ve Adalet Durak dereceye girdi.

Gaziemir ilçesi oldukça nezih , yarış parkuruyla da kendi derecemizin en iyisini koşabileceğimiz şekildeydi. Yarış bitiş noktasında resmi protolol ve konuklar için düzenlenmiş ve 300 sandalye kapasite ile oluşturulan yarışma ödül tören alanı  çok anlamlıydı. Dereceye girenler  ödüllerini alkışlar eşliğinde aldı. İzak’ın en aktif ve çalışkan yöneticisi ve antrenörü Sevgili Adnan Yahşi’nin sunumu ve katkısı inkar edilemez. Yatkın zamanda İzmir 9. Eylül Yarı Maratonunu ve daha bir çok atletizm organizasyonunu da yöneten Sn. Yahşi artık bu işin piri olup çıkmış. Çeşitli marşlar eşliğinde coşkulu bir şekilde kutladığımız ve ücretsiz dağıtılan lokma tatlılarımızı bir güzel yediğimiz Ata’ya Saygı koşusuna seneye tekrar gelmek üzere veda ettik..